Spørgsmål:
Hvad er den bedste måde at tackle en lav sol på, når du kører?
fredley
2016-01-13 15:48:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nogle gange, om vinteren, kan solen blive rigtig lav på himlen. Lav nok til, at det ikke blokerer at placere min visir i min bil. Er der nogen måde at køre sikkert under disse forhold?

Dette er ikke et svar, men det er en opfindelse, jeg tænkte på for over 20 år siden. Inde i bilen er der et kamera, der viser hvor førerens øjne er. Uden for bilen er der et andet kamera, der viser solen. Et simpelt program bestemmer, hvor der på forruden skal være en mørk (delvis gennemsigtig) oval, der skal placeres nøjagtigt for at skygge førerens øjne mod direkte sollys. Den mørke ovale kunne være LCD, måske? Den bevæger sig rundt baseret på førerens hovedposition, bilens retning, solens højde.
@BrettFromLA du slog mig til det, jeg tænkte på denne idé for ca. 5 år siden, men min version bruger i stedet solbriller med et LCD-spot.
Oo, det er simpelt! Kan blive lidt voluminøst / tungt med strømkilden, 3 kameraer (et fremadvendt og et til hvert øje) og processoren.
@Lefty Jeg tænkte på dette for syv år siden, men min version erstatter hele forruden med et tv.
@BrettFromLA Jeg formoder, at billedgenkendelse sandsynligvis er vejen at gå nu, men min idé var at bruge GPS-data til at give bilens placering og retning og også tiden. Du kan derefter beregne solens position på himlen. Solbrillerne kan svare til 3d tv-briller, der styres af Bluetooth fra processoren.
@Carl en anden vej at gå. Nogle fordele og nogle problemer. Det skulle naturligvis være en 3d-skærm, så du bliver nødt til at bære briller i bilen hele tiden.
Er jeg den eneste, der ser et to kameraer og en LCD-løsning som et godt eksempel på over-engineering? Polariserede solbriller synes en fornuftig løsning, der også kan fungere, mens du cykler eller går.
Tre svar:
Zeiss Ikon
2016-01-13 18:37:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den vigtigste faktor med meget lave solvinkler er at sikre, at forruden er meget ren , både udenfor (let) og inde . Rengøring af indersiden med glasrengøringsmiddel og papirhåndklæder fjerner en overraskende mængde film, der, hvis den efterlades på glasset, spreder lys og tilslører baggrundsgenstande (som dem, du prøver ikke at kollidere med), når de er stærkt baggrundsbelyst.

Det samme gælder for briller eller solbriller, du måtte have på; jo beskidtere linserne er, desto mere vil sollyset blinke i dine øjne og tilsløre objekter.

I ekstreme tilfælde skal du parkere i ti minutter - i det mindste i tempererede eller tropiske breddegrader, hvis solen er sådan lavt, du kan slet ikke blokere det uden at blokere alt, det forsvinder inden for den tid.

"Borte om 10 minutter" - afhænger af, hvor tæt på ækvator du er. Over polarcirklen kan solen være i horisonten i flere måneder!
Sandt nok, men trafik er ikke et stort problem så langt nord. Dit punkt gælder dog for steder som Skt. Petersborg, Oslo, Helsinki osv., Hvor solen kan forblive så lav i timevis ad gangen om sommeren og vinteren (i forskellige dele af horisonten). Svar ændret.
Hvis du skal på vej direkte ind i solen, tror jeg det er den eneste metode, der fungerer, hvis du venter på det (tag en kop kaffe og tag noget gas / benzin).
@ZeissIkon Din redigering dækker det ikke. Skt. Petersborg, Oslo og Helsinki befinder sig i "tempererede breddegrader", da de alle er syd for Lerwick på Shetlandsøerne, som har et tempereret maritimt klima.
Hobbes
2016-01-13 17:11:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruger 3 metoder (i faldende rækkefølge af foretrukne og sikkerhed):

  1. Solbriller. Fortrinsvis polariserede dem reducerer solens blænding uden at gøre alt andet for mørkt.
  2. En baseballkasket: Jeg kan normalt vippe den for at blokere solen uden at blokere for meget andet. Fungerer rimeligt godt til motorvejskørsel, ikke så meget i bytrafikken (du skal justere hver gang du skifter retning).
  3. Hvis alt andet fejler, holder jeg hånden op for at blokere solen. Ikke så sikkert, og du kan ikke gøre dette længe, ​​men bedre vision end slet ingen.
Jeg er usikker på metode 2 og 3
# 1 Fungerer rigtig godt, hvis du tilfældigvis har polariserede solbriller, som f.eks. Apoteket "old guy wraparounds", som jeg er gammel nok til at bære ;-)
Lefty
2016-01-16 03:16:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Personligt finder jeg ud af, at min pande stikker lige nok ud til, at jeg kan vende mit ansigt nedad og derefter løfte øjnene for at se vejen fremad med solen blokeret af mit pandeben. De fleste mennesker, jeg foreslår dette for at sige, at det ikke virker, så måske har jeg lidt mere neandertaler DNA end de fleste.

Solbriller ser altid ud til at gøre det værre i min erfaring.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...