Spørgsmål:
Hvordan kan jeg fjerne klæbrige rester efterladt af et vinylmærkat bag på min iPad?
Undo
2014-12-11 11:48:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stack Exchange-klistermærket bag på min iPad havde været der i over halvandet år, og det var tid til at trække den tilbage (selvfølgelig for en ny). Jeg skrællede den forsigtigt op og lagde den i en klistermærkekirkegård.

Men venstre på bagsiden af ​​min (tidligere) uberørte iPad var en lys, klæbrig rester. Det ser ud til, at jeg langsomt kan få det af ved at gnide det med fingrene (smøre det i små kugler, der kunne trækkes af), men jeg fik kun ca. ½ kvadrat tomme af det, før mine fingre begyndte at gøre ondt.

Hvad kan jeg gøre for at få denne rest af min aluminium (sølv, ikke farvet) iPad?

Elleve svar:
Pobrecita
2014-12-11 12:37:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gå i butikken og køb et produkt, der fungerer, men da det ikke er et rigtigt svar, og de fleste produkter tilsyneladende ikke fungerer så godt: Den bedste løsning er alkohol. Det er hverdag og simpelt, og jeg har bevist, at det fungerer.

 • Brug Vodka (eller endnu bedre, isopropylalkohol / spritalkohol) - Det tager hårdt arbejde og gnidning og kan tage en gang.

Mens Goo Gone kan fjerne enhver rest med et par slag, har jeg fundet ud af, at den efterlader sin egen olieagtige rest bag det er lige så svært at fjerne som den originale lim (og glem alt om at vaske det af fingrene). Hvis du er villig til at tage yderligere 60 sekunder eller deromkring, sparer vodka dig besværet og efterlader dig med en ren, skinnende finish, når du er færdig. Selvfølgelig, hvis du ikke har nogen vodka praktisk, kan du altid prøve en blyant viskelæder også.

Så Goo Gone fungerer muligvis ikke så godt og blyant viskelæder kan arbejde.

Opret en blanding af lige store dele bagepulver og madolie. Sæt blandingen oven på etiketten, du vil fjerne. Vent mindst 30 minutter. Skrub derefter flasken af, og limen er væk. Til sidst skal du vaske flasken for at fjerne olie og bagepulver.

gnidningsalkoholen var langt væk det bedste, vi prøvede

 • Lettere væske

Tændvæsken var den værste, skønt vi forventer, at det er fordi Ronsonol tændvæske - den mest anbefalede - ikke længere indeholder naphtha, opløsningsmidlet, der gjorde det så effektivt (Opdatering: Dette er sandt, Ronsonol indeholder ikke naphtha, men vi har også taget fejl slags lettere brændstof, som er den virkelige kilde til problemet)

 • WikiHow - Havde nogle af mine foretrukne rettelser.
  • Damp (giver en ufuldstændig løsning, de fleste gange)
  • Fast Food Håndservietter
  • Kreditkortskrabere (løser ikke problemet, medmindre du tager dig tid til det) og de har stadig brug for nogle produkter for at afslutte jobbet.
  • Æteriske olier (dette kan påvirke din maling i telefonen, olier som te-træolie kan brænde gennem isopor og plast, så pas på.
  • Gnubning med fingrene tager et stykke tid og får ikke til at fungere helt. Det er dybest set, at du gnider fingrene mod flasken, indtil den gnider af.
Jeg forsøgte at bruge et blyantgummi - det fungerede perfekt og lagde ikke engang meget slid på blyanten! Tak!
Jeg forstår ikke din rapport om Ronsonol. Fik du ikke regelmæssig Ronsonol? Eller du gjorde det, men det fungerede ikke?
Kaz Wolfe
2014-12-11 12:09:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Der er adskillige muligheder her:

 • Gnid det af med dine fingre.

  1. Skal jeg virkelig forklare, hvordan dette fungerer?
 • Brug madolie eller æteriske olier.

  1. Læg nogle på et klud / papirhåndklæde og lad det sidde over de klæbrige ting til kl. mindst 5 minutter.
  2. Brug fingrene til at rulle den af. Det bliver meget lettere.
 • Citronsyre / Citronolie / GooGone

  1. Få en citron (temmelig livsglad) eller køb den specielle GooGone fra butikken (ikke rigtig livhacker).
  2. Påfør og lad sidde.
  3. Tør den af ​​og muligvis poler.
 • Skrabning

  1. Brug et kort eller plastspudger til at skrabe det af.
 • Lighter Fluid

  1. VÆR MEGET FORSIGTIG! - Brug dette som en sidste udvej!
  2. Brug handsker på, læg bit på noget bomuld klud.
  3. Gnid over icky stuff.
  4. Tør overskydende væske af.
  5. Smid handsker og bomuldsklud væk. Det meste af alt fra WikiHow
pacoverflow
2014-12-23 06:41:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kan godt lide at bruge båndteknikken til at fjerne klæberester:

 1. Læg et stykke tape oven på området med klæberester. Jeg kan godt lide at bruge klar pakningstape, men du kan også prøve maskeringstape eller måske endda scotch tape.
 2. Brug din fingernegl til at gnide tapen mod overfladen for at sikre, at den trykkes fast mod klæberesten. .
 3. Træk båndet hurtigt af. Båndet skal fjerne noget af klæbemiddelresten.
 4. Gentag trin 1 til 3 flere gange. Hver gang du gør det, skal det fjerne noget af resten. Efter et stykke tid er du muligvis nødt til at bruge et nyt stykke bånd, fordi båndet mister trækstyrke, når flere rester sidder fast i det.

Denne teknik kan tage et stykke tid at fjerne limrester, da nogle rester kan være meget stædige. Men jeg kan lide det, fordi det ikke involverer kemikalier (alkohol er et opløsningsmiddel og kan ødelægge belægningen på visse overfladetyper), og der er ingen risiko for at ridse genstandens overflade. Det efterlader heller ikke "gnidningspletter", som nogle andre teknikker vil efterlade.

Dette er den BEDSTE ikke-rodede måde at fjerne limrester fuldstændigt på. Jeg har endnu ikke fundet denne metode til at mislykkes på noget, jeg har brugt den på. Fantastisk hack.
RHaguiuda
2015-07-10 22:48:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Brug WD-40. Påfør, vent et øjeblik og fjern det. Det gør underværker at fjerne klæbrige rester.

dave thieben
2015-07-11 00:28:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hold noget lak tyndere ved hånden (kan købes i enhver hardware butik). Det er et stærkt opløsningsmiddel til udtynding (selvfølgelig) og fjernelse af maling, men det fungerer også fantastisk på klæbemidler og efterlader ikke rester. tip nogle på et papirhåndklæde. vær forsigtig, hvis overfladen du bruger den på er malet. klæbemidlet løsner lettere end malingen, men hvis du ikke er forsigtig, kommer malingen til sidst af.

Nikita
2015-07-11 04:51:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alkoholidéen virker som en god idé, men jeg har aldrig brugt den.

Hvad der skal fungere sikkert er at anvende varme. Lim opløses, hvis det konfronteres med varme. Det betyder at pege en hårtørrer på stedet med den klæbrige rest, skal få den til at "smelte" og blive lettere at fjerne. Jeg vil derfor varme det op sådan og gnide resterne med alkohol bagefter.

Og selvfølgelig er jeg klar over, at ikke alle apparater egner sig til hovedet. Så under ingen omstændigheder skal du nogensinde lægge en enhed som en mobiltelefon eller en iPad i en mikrobølgeovn. Det kan være farligt. Det burde være logisk for alle. Så under ingen omstændigheder bør du nogensinde prøve at tage backup eller koge en enhed. Det kan fjerne den klæbrige anelse, men det vil også ødelægge din iPad fuldstændigt og muligvis endda få mikrobølgeovnen til at sprænge.

At pege en hårtørrer på den del med den klæbrige rest skal være "overlevende" for din i-Pad

Justin Brown
2016-08-22 06:00:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du har adgang til en bilgarage, kan du overveje at dyppe bremsevæske i et engangshåndklæde eller bomuldskugle og tørre en minimal mængde bremsevæske på det klæbende tyggegummi. Den skal opløses og tørres væk med lidt anstrengelse.

Vær dog forsigtig, da bremsevæske vil angribe plast-, gummi- og malede overflader, som sandsynligvis inkluderer klar belægning. Prøv det ideelt på et skjult område for at teste, om det vil påvirke overfladen negativt.

Da du nævner en umalet aluminiumsfinish, så det ud til, at dette kunne være okay.

RichardBernards
2014-12-11 14:14:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Her er min failsafe: gnid peanutbutter på den og lad den sidde i et par timer. Skrub derefter bagefter med en ren og fugtig klud.

Noget i jordnøddesmøreren frigør klæbemidlet. Mens alkohol kan gøre det samme, når alkohol rører ved din skærm, kan den efterlade permanente mærker.

Laurent S.
2015-07-11 02:46:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aceton er sandsynligvis den bedste klæbrig remover, jeg nogensinde har brugt, men det er teknisk set ikke et livsgæk, da det ikke er sådan en almindelig sag, at du har det ved hånden.

jCisco
2015-07-11 05:27:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Først og fremmest vil jeg foreslå Acetone, det er neglelakfjerner. Hvis du kan få næsten 100% acetone fra en hardware butik, skal du gøre det.

Advarselsord:

Acetone er brandfarligt . Det brænder som benzin.

Acetone spiser plast - Det er grundlaget for mange plastik, der anbefales kontakt med plast, da det vil angribe dem.

I anbefaler at arbejde med en ventilator over dit arbejdsområde for at reducere risikoen for indånding, og det hjælper med at sprede fordampende acetone for at formidle brandrisiko.

Sikker på mange advarsler og lyder som overkill ... bedre at være sikker end i brand.

 • Test om acetonen angriber den type båndrester, du vil flytte på et testemne. Hvis det gør det, kan du fortsætte.
 • Vigtigt: Tag en q-tip dækket af acetone og på en lille plaster på bagsiden af ​​ipad gnid med q-tip. Tryk ikke for hårdt, og vent, indtil det tørrer, hvilket skal tage et par sekunder.
 • Bekræft visuelt og ved berøring, at der ikke er sket nogen reaktion. Misfarvning og tekstur kan ændre sig, hvis materialet på din ipad-bagside er reaktivt med acetone.

Hvis det er godt at gå, så har det, acetone vil angribe de fleste lim og plastik, der bruges i bånd. Aceton fordamper let, så arbejd bare ved det, indtil du har fjernet restsporene.

Alkoholer, der er meget stærke af ethyl- og methyl-typer, er et alternativ, men for det meste gælder samme advarsler, bortset fra at du ikke skal have reaktivitet med nogen plast.

De kan være nyttige ved at fjerne alt, hvad der ikke blev ødelagt af acetonen og alene.

fredley
2014-12-11 17:31:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Da du alligevel vil anvende et nyt klistermærke, er det bedste at gøre bare at placere det nye klistermærke nøjagtigt, hvor det gamle var og dække resten.

Du må hellere håbe, at det nye klistermærke helt dækker fodspor på det gamle!
AFAIK Designet af SE-mærkatet er ikke ændret.
Men hvad hvis jeg vil sætte et Stack Overflow-klistermærke på i stedet?
@Undo Nå, det er et * helt * andet spørgsmål! : P


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...