Spørgsmål:
Hvordan kan jeg lindre kløe fra myggestik?
Lix
2015-06-15 22:20:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg lider ganske regelmæssigt af myggestik i mit hjem, fordi jeg bor i et område med mange steder, der er velegnet til at opdrætte; Stagnerende vandmasser.

Er der nogen hurtige og nemme metoder til at lindre kløen fra en myggestik ved hjælp af let tilgængelige husholdningsartikler? Jeg er opmærksom på, at der er mange kommercielle løsninger til hudirritation, men jeg er mere interesseret i alternative behandlinger.

Er det korrekt at sige, at ingen type lotion er inkluderet i husholdningsartikler til dig selv?
@Mooseman - Jeg læner mig mod løsninger, der ikke hviler på kommercielle produkter. Jeg tror, ​​jeg vil føje det til indlægget bare for at præcisere det.
Syv svar:
Lix
2015-06-15 22:20:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har fundet ud af, at opvarmning af en metal teskefuld og presning af den mod bid giver næsten øjeblikkelig og permanent lindring fra kløen (rødme og 'bump' forbliver, mens såret heler).

  • Varm en teskefuld op ved at hælde lidt varmt vand over skeen.
    Jeg bruger kogende vand fra en kedel (som er MEGET for varmt) men lad det køle af ned i flere sekunder og tester temperaturen regelmæssigt.
  • Lad teskefulden afkøle til en acceptabel temperatur, tryk den derefter fast mod bidet og hold den der i 5-10 sekunder.

Teskeen skal være varm nok til at give en svag stikkende følelse på huden, men kun i et splitsekund; Det skal være så varmt som du kan tåle det uden at brænde dig. Hvis du bruger kogende vand, ligesom mig - vær meget forsigtig med ikke at brænde dig selv!


Fra det jeg samler, er det ikke for klart, hvad der præcist forårsager kløeoplevelsen; Det er enten myggen spyt eller histaminerne, som kroppen skaber for at håndtere denne fremmede indtrængen.

Det er min forståelse, at varmen fra teskefulden hæmmer effektiviteten / aktiviteten af ​​både enzymerne i myggespyt (Denaturering) og kroppens histaminer.

Når jeg får Poison Ivy, vil et meget varmt brusebad give mig et par timers lettelse. Ved du hvorfor varme fungerer?
@Carl - Jeg kan kun gætte på, at varmt vand og stigning i kropstemperatur ødelægger histaminernes effektivitet.
varmen fungerer faktisk, selvom jeg faktisk bare kommer meget tæt på huden i stedet for lige på den for at undgå forbrænding, hvilket kan være mere alvorligt end en myggestik ...
@Bartdude - yep. Jeg har lært den svære måde at lade redskabet køle af nok, før jeg bruger det. Hvis du ikke rent faktisk kommer i kontakt med huden - er der virkelig nok varme til at få den samme effekt? Ville teskeen ikke være meget varm for at den kunne fungere?
Personligt kan jeg virkelig godt lide Therapik - den er eksplicit lavet til myggestik og varmer dem op nok til at denaturere giftet, men IKKE varmt nok til at brænde din hud.
@Lix> Fra mine forsøg behøver du ikke at røre ved, og for eksempel kan en nål blive temmelig varm (faktisk rødglødende) selv når den opvarmes med en simpel lighter i et par sekunder; Nu må jeg indrømme, at jeg aldrig var rigtig sikker på, om dette virkelig virkede, eller om det mere var en psykosomatisk effekt :-)
Shashank
2015-06-15 23:17:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Før du gør noget, skal du rense bidområdet med almindeligt vand eller spritalkohol.

Inden du starter, vil jeg gerne sige, at da der er en kæmpe diskussion relateret til dette emne, så jeg holder mig til nogle enkle løsninger. Hvis du har brug for mere, så prøv dette link:

Her - (da det fik stor forklaring)

1. Scotch tape:

At lægge Scotch tape (eller en bandage) på bidet hjælper dig med at minde dig om ikke at ridse, især om natten. Hvis du skraber for hårdt, kan du knække huden og introducere en infektion.

2. Aloe vera

Aloe vera har antiinflammatoriske egenskaber, så dette kan hjælpe kløen

3. Listerine (mundvask)

Den har menthol, som afkøler huden for at hjælpe med at lindre kløe.

4. Håndrensning

Det fungerer også godt, da det kan hjælpe dig med kløe.

5. Is

Brug af is i 10 - 20 minutter kan hjælpe dig og give afslapning.

6.Tandpasta

7. Du kan også bruge honning.

Men undgå stadig at gøre dette, da det kan tiltrække flere insekter.

8. Klud

Hvis du virkelig ikke har noget, betyder det virkelig ingenting, så tag bare en klud og blæs lidt luft på din klud for at gøre den lidt varm og påfør derefter forsigtigt på dit bidområde. Der kan du føle dig lidt slappe af og fortsætte med at gøre det 4-5 gange, indtil det får dig til at føle dig godt.

Jeg tilføjer bare de ting, du lægger på babyens tandkød, når de begynder at tænde, det varemærke, vi havde, var Bonjela eller deromkring. Hvis du har babyer, har du måske disse ting praktisk.
Hej, her på Lifehacks SE, vi vil kun have [1 løsning pr. Svar] (http://meta.lifehacks.stackexchange.com/questions/2537/should-answers-contain-multiple-solutions?cb=1). Her nævner du flere forskellige løsninger. Jeg vil anbefale at gruppere lignende løsninger sammen (dvs. dække det i X eller Z), fordi de er varianter af den samme løsning. Du * kan * sende mere end et svar til dine andre løsninger. Tak :)
Jeg prøver at gøre det næste gang, men er det godt at tilføje mere end 1 svar
Edwin Buck
2015-06-16 14:35:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Åbn fryseren, find en pose med noget, der svarer til bidområdet (frosne ærter er fantastiske) Anvend dette på bidområdet. Kløen skal stoppe med det samme. Fjern ærterne og læg dem tilbage i fryseren.

Den eneste ulempe er, at du ikke skal overdrive kontakttiden.

Jeg ville ønske jeg vidste, hvorfor dette fungerer.
@Adamawesome4 Mit gæt er, at kontaktkulden reducerer blodcirkulationen lokalt, lige nok til at den histaminreaktion, der forårsager det meste af kløen, modvirkes.
walbuc
2015-06-24 16:09:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lavendel æterisk olie (det er en almindelig husholdningsartikel i mit hus). Bare et fald på biten, og kløen forsvinder i løbet af få sekunder. Det er bestemt den bedste 'alternative' lettelse, jeg har brugt og fungerer i alle slags af andre bid og forbrændinger også.

Coder-guy
2015-06-16 00:35:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Myg bider kløe, fordi din krop forsøger at ødelægge fremmed materiel, dvs. myggespyt. Du har brug for en hurtig måde at trække den ud for at stoppe kløen. Jeg har aldrig prøvet det med en myggestik, men hvis du slikker en Tums / Rolaid (jeg mener virkelig våd den ned) og holder den fast på en bi / hvepsestik, vil pastaen, som den laver, trække giftet ud af brodden når det tørrer. Jeg kan forestille mig, at det ville fungere det samme for en myggestik og trække spyt ud af bidet.

Carl
2015-06-16 07:17:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En myg bruger et blodfortyndende middel til at have det lettere at være parasit. Denne agent er fremmed for vores kroppe, og vi skaber histaminer, der omgiver dem. Histaminer klør.

Jeg får ofte myggestik, så jeg er ikke så allergisk, tilføj de fleste mennesker. For mere alvorlige bid bruger jeg dog min fingernegl til at lave et "X" på bidet.

Dette er ikke noget, jeg kom på, men jeg tror, ​​det virker. Jeg tror, ​​at ideen er, at det at lave denne "X" spreder histaminet ud, så det er ikke så kløende. I det mindste spreder det kløen, så det er ikke så mærkbart. Jeg går et par skridt videre, stort set bare ved hjælp af min negle til at bryde bidet så meget som muligt. Bemærk, at jeg ikke bryder huden her.

Der er masser af antihistaminer på markedet, og jeg anbefaler generelt en Benadryl-creme. Dette vil også berolige giftig vedbend, hvilket er noget, du måske støder på, uanset hvor du tilfældigvis får myggestik.

Jeg plejede også at lave et X med mine negle, og jeg kan huske, at det gav en vis grad af lettelse. Som du sagde, er det ikke ønskeligt at bryde huden, men jeg fandt ud af, at når "X" -metoden begynder at slides, og bidene klør igen, er området allerede meget skrøbeligt, og selv den mindste ridser er nok til at bryde huden.
Bhawesh Paliwal
2015-06-16 17:55:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den enkleste ting du kan gøre, påfør sennepsolie på det kløende sted som en salve. Jeg bruger denne teknik personligt til at håndtere udslæt / kløe i det daglige liv.

Kan du give mere information om denne teknik? Doser? Metoder?


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...